Välj en sida

För många är ett kreditkort en smidig lösning i vardagen, men det är alltid bra att kolla upp villkoren i förväg för att hitta den bästa dealen. Vissa kort har nämligen en avgift som äter upp en del av förtjänsten, men genom att välja bästa kreditkortet utan årsavgift är det lättare att få bra lönsamhet med hjälp av kortet. Då får man ta del av fördelarna i form av köparskydd och försäkringar utan att det kostar något extra.

Tre skäl att satsa på ett kreditkort utan årsavgift

  • Man sparar såklart in pengar på att inte behöva betala en avgift för kortet. Det låter alldeles uppenbart, men många banker tar betalt för de kort de ger ut, en slags serviceavgift. Detta kan röra sig om allt från några hundralappar per år upp till tusentals kronor för ett exklusivt kreditkort. Här finns det alltså pengar att spara in.
  • Ta del av kreditkortens fördelar utan att det kostar extra. Ett gratis kreditkort har oftast lägre bonusnivåer och högre avgift om krediten utnyttjas, men så länge räkningen blir betalad i tid spelar det mindre roll. För storkonsumenter som handlar mycket och dyrt kan det öna sig att betala för sitt kreditkort för att få ta del av bättre bonus, men för många är det bättre att satsa på ett kort utan avgift.
  • Skapa möjlighet att ha flera olika kort för olika tillfällen. Om korten är gratis att använda finns det goda skäl att läsa igenom det finstilta och välja det bästa kortet för köp av resor, bränsle, livsmedel m.m.

Vilka krav ställs på den som vill ha ett kreditkort?

Eftersom kortutgivaren tar en viss risk när kreditkort ges ut så ställs en del krav på den som vill beställa ett kreditkort. Exakt vilka kraven är varierar mellan olika kortutgivare, men det kan t.ex. röra sig om att ha en viss årsinkomst, en minimiålder eller att ha en fast anställning. För att veta säkert om man är kvalificerad för ett visst kreditkort gäller det alltså att läsa på hos kortutgivaren, och om det inte går att beställa just det kortet kan det vara värt att leta vidare, eftersom kraven är olika från företag till företag.