Välj en sida

Det finns många olika tillfällen som ett företag eller verksamhet kan vara i behov av ett företagslån. Det kan till exempel handla om att göra en investering, anställa mer personal eller utöka maskinparken. Ett lån för företag kan fås utan eller med säkerhet där det sistnämnda oftast har bättre villkor. För att kunna ansöker behöver företaget oftast vara ett aktie-, kommandit- eller handelsbolag eller en enskild firma.

Tips om du ska ansöka om ett företagslån

Att hitta och ansöka om ett företagslån kan ibland kännas som en snårig djungel. Men med nedanstående tips kan du åtminstone få lite guidning i lånedjungeln.

  • Välj rätt lån! Att välja rätt lån är en grundpelare när du ska ansöka om ett lån till ditt företag. Här bör du fundera på om ni till exempel behöver pengarna snabbt för att möjliggöra en snar investering. Eller handlar det om ett mer långsiktigt lån? Genom att välja rätt lån får du också villkor, belopp och återbetalningsplan som fungerar bäst för just ert företag. För detta kan skilja sig ordentligt mellan olika långivare och därför viktigt att ha i beaktande. Med dessa ord kommer vi osökt in på nästa tips.
  • Jämför! Nästa tips är nämligen att vi vill inte nog understryka vikten av att jämföra lån och långivare! Du kanske tänker att det första alternativet blir bra för det ser vid en snabb anblick bra ut och du har inte tid att sitta och leta mer. Detta kan dock stå dig dyrt. För även här kan det skilja sig mellan långivarna på flera olika punkter. Det kan till exempel handla om allt från räntan till villkor och dyra administrativa avgifter. Att jämföra långivare är också enkelt i dag då det finns olika sajter som specialiserar sig på detta.
  • Se till att du kan återbetala lånet! Det sista, men ack så viktiga, tipset är att du behöver se till att du kan återbetala lånet. Genom att visa långivaren att du har en god återbetalningsförmåga kommer du att kunna få lägre ränta och bättre villkor. Och ett lån ska aldrig tas om man på förhand inte vet om man kommer att kunna betala tillbaka det till fullo.