Välj en sida

Guld har nästan alltid varit en bra investering. Det tappar inte märkbart i värde, även om kursen såklart kan svänga, utan det finns snarare en chans att det ökar. Den som funderar på att sälja guld funderar säkert en del på guldpris – hur mycket kan man egentligen få om man säljer guld som man inte tycker att man har användning för? Läs mer om hur guldets värde ser ut idag samt hur man kan gå till väga vid en försäljning.

Guldpris just nu

Guldpris är något som kan gå upp och ned men sett över lång tid har det nästan alltid haft ett stabilt värde, eller rent av ökat i värde. Ska man sälja guld kan man göra det till företag som köper och säljer guld och här kan priserna givetvis skilja sig.

Nedan följer exempel på nuvarande guldpris från ett företag som både köper och säljer:

  • 23 karat – 435 kr / g
  • 21 karat – 396 kr / g
  • 20 karat – 374 kr /g
  • 18 karat – 336 kr / g
  • 14 karat – 258 kr / g
  • Tandguld – 328 kr / g

Utöver dessa finns även investeringsguld och nypräglade guldtackor – dessa ligger i dagsläget högt i pris. Den sistnämnda har ett guldpris på 486 kronor per gram men kan som tidigare nämnts, variera beroende på köpare.

Följ guldpriset online

Är man intresserad av guldpris och dess upp, – och nedgångar kan man följa kursen i realtid om man så vill. Precis som med aktier och liknande kan man se utvecklingen för stunden men även under längre perioder, till exempel 3 eller 10 år. På sådana sidor kan man även jämföra priset mot andra råvaror, så som silver, koppar och tenn.

Sälja guld

Om man har guld att sälja och tycker att priset känns förmånligt finns flera enkla sätt att sälja det. Det finns både fysiska företag och onlineföretag som köper guld, och väljer man det första alternativet är det bara att gå in, få guldet värderat och sälja om det känns bra.

Vill man sälja guldet online kan man beställa en speciell fraktpåse från det aktuella företaget, som man sedan skickar tillbaka med guldet i. Försändelsen är försäkrad och värderas när den kommer fram och därefter kan man välja om man vill sälja eller behålla.