Välj en sida

Ponera att en oförutsedd utgift plötsligt ploppar upp och du inte har tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala den. Vad gör du då? Du skulle till exempel kunna ta ett mindre lån för att på så vis få möjlighet att betala denna utgift och hålla din ekonomi flytande. Detta kan du göra genom att låna 1000 kr av en långivare. Läs vidare så berättar vi mer!

Tänk på detta när du bara lånar en tusenlapp eller två

Om du ska ta ett så här pass litet lån kan det vara värt att ha vissa saker i åtanke. Till exempel brukar du sällan få låna 1000 kr längre än 30 dagar eller så. Därmed bör du försäkra dig om att du kommer kunna betala tillbaka lånet med din nästa lön innan du ansöker om det. Med detta sagt kan såväl löptid som andra villkor för ett lån variera beroende på vilken långivare du väljer.

Dessutom bör du tänka dig för innan du tar ett SMS-lån eller en annan högkostnadskredit. Detta då dessa små lån ofta har en relativt hög ränta. Lånet kan även komma med vissa andra avgifter utöver själva räntan. Så se till att du läser på ordentligt och är helt införstådd med villkoren för lånet innan du ansöker om det!

Du kan ofta få låna 1000 kr till en förhållandevis låg ränta

Är du bekymrad över huruvida du kommer kunna betala dina räkningar eller ej? Om så är fallet kan det vara en bra idé att låna 1000 kr eller så till en förhållandevis låg ränta. Med detta sagt bör du tänka på vissa saker:

  • Se till att få den lägsta möjliga räntan. Bara för att en långivare erbjuder lån till en låg ränta är det inte säkert att du får den lägsta räntan som marknadsförs. Räntan sätts nämligen vanligtvis individuellt utifrån dina specifika förutsättningar och din kreditvärdighet. Därför bör du jämföra lån och välja ett som faktiskt ger dig just en låg ränta.
  • Kontakta din långivare om du har ekonomiska bekymmer. Har du nyligen tagit ett lån men plötsligt blivit arbetslös eller hamnat i någon typ av kris? Om så är fallet kan du ofta förlänga fristen för ditt lån genom att kontakta långivaren.