Välj en sida

Det är skyhöga priser på företag som har hyggligt goda framtidsutsikter på lång sikt, sa Warren Buffet när han presenterade Berkshire Hathaways kvartalsrapport den 23 februari. Bolaget har 112 miljarder dollar som kan investeras. Samtidigt menar Buffet att hans uttalande inte får betraktas som en förutsägelse kring hur aktiemarknaden kommer att gå den närmsta tiden. Istället fokuserar Buffet och hans 95-årige kollega Charlie Munger på att räkna ut om en del i en aktie i ett bolag är värt mer än vad marknaden tror att den är värd.

Buffet är dock känd för att inte ha bråttom. I brist på affärsmöjligheter påbörjade Berkshire Hathaway förra året ett återköpsprogram. Totalt köpte investmentbolaget tillbaks aktier för 1,3 miljarder dollar.

Berkshire Hathaway

Investmentbolaget Berkshire Hathaway hade det tufft i det fjärde kvartalet. Börsturbulensen mot slutet av året slog hårt mot bolaget. Nettoförlusten uppgick till nästan 25,4 miljarder, vilket kan jämföras med samma kvartal förra året då företaget gjorde en vinst på drygt 32,5 miljarder dollar. Året landar ändå på plus med en nettovinst på drygt 4 miljarder dollar.

I veckan som gick påverkades bolaget av ett stort fall i livsmedelsproducenten Kraft Heinz aktiepris efter en bolaget rapporterat om nedskrivningar och en stämning från SEC. Kraft Heinz är en av Berkshire Hathaways största innehav.